close

Sophia Webster geeft kleur aan schoenen

Nog maar 29 jaar oud is deze Londense schoenenontwerpster en nu al grote naam gemaakt in de top van de modewereld. Sophia Webster is haar naam. Afgestuurd aan de Royal College of Art en haar bachelor aan de Cordwainers College. Tijdens haar afstuderen heeft ze al vele awards gewonnen dus toen ze haar opleiding afgerond had was het niet gek dat ze gelijk aan de slag kon als assistent designer bij Nikolas Kirkwood.

Na 2 jaar heeft Sophia Webster haar eigen vleugels uitgeslagen en heeft met hulp van Nikolas een eigen collectie gelanceerd wat al snel werd opgepikt door de grote modehuizen.

De ontwerpen van Sophia zijn alles behalve alledaags. Haar allereerste collectie heeft de naam `Welcome to the Dollshouse` meegekregen en werden door levensechte modellen als poppen in een verpakkingsdoos getoond. De schoenen van Sophia Webster zijn kenmerkend door de neon kleuren, gekke prints en flamingo´s. Hoogtepunt van haar carrière is toch wel de samenwerking met Victoria Secret. Speciaal voor de Victoria Secret show heeft Sophia een collectie ontworpen met de naam `Angel Wings`.

In de zomer van 2013 opende ze haar eerste pop up store in de Burlington Arcade  en door groot succes volgde al snel een tweede pop up store in Covent Garden. Een echte Sophia Webster is ook te koop bij Net a Porter en de prijzen beginnen bij 225 Euro. Niet alleen killer heels vertegenwoordigen haar collectie maar tegenwoordig ook sandalen en slip on sneakers.

Sophia Webster Flamingo T-Bar Magenta SandalSophia Webster Rousseau Jungle White Sandal

Naast haar succes heeft deze jonge schoenen designer ook haar geluk gevonden op persoonlijk vlak. Afgelopen jaar getrouwd met Bobby Stockley haar managing director en bevallen van haar eerste kind, een dochtertje. Dit heeft haar carrière niet opzij gezet want twee weken na de bevalling toonde zij al haar nieuwe collectie `Jungle Fever` SS15 tijdens de Fashion week.

Speciaal voor haar instagram volgers heeft Sophia een wedstrijd opgezet. Om te vieren dat ze al meer dan 200.000 volgers heeft op instagram verloot ze onder haar volgers een jaar lang schoenen. Twaalf paar schoenen, elke maand één paar nieuwe juweeltjes erbij in je schoenenkast. Haar instagram account is te vinden onder @sophiawebster en tot 19 februari maak je kans.

Tags : Sophia Webster

Leave a Response