close

Sneaker chic met Filling Pieces

Ben je sneakerfreak maar door sommige gelegenheden of voor werk verplicht tot nette schoenen? Met dit dilemma worstelde de Nederlandse bouwkunde student Guillaume Philibert ook en besloot zijn eigen sneakers te ontwerpen. Sindsdien is het schoenenmerk Filling Pieces razend populair en de sneakers worden gedragen van Doutzen Kroes tot aan internationale celebrities als Snoop Dogg en P. Diddy.

De toen nog maar 19 jarige Guillaume Philibert was op zoek naar naar sneakers in een hoger cialis 20mg segment dan de Nikes en de Adidas sneakers. Haute couture sneakers waren te hoog gegrepen voor de student en hij zocht naar een sneaker dit dit gat vulde. Hij begon zijn eigen sneakers te ontwerpen en zo is het schoenenmerk Filling Pieces ontstaan.

Handgemaakt en herkenbaar

Guillaume werkt volgens concepten en moodboards en de sneakers worden grotendeels handgemaakt. Het zijn de verfijnde details die de sneakers kenmerkend maken. Alle sneakers worden vanuit een bestaand model verder ontworpen waarbij de uitstekende lip een herkenbaar detail is van Filling Pieces. Altijd op zoek naar bijzondere stoffen die verwerkt kunnen worden in de schoenen dat leidt tot de mooiste creaties.

Filling Pieces schoenen

Guillaume is het schoenenmerk op het juiste moment begonnen, tijdens de crisis waarbij mensen niet zomaar alles kopen maar gericht op zoek gingen naar kwaliteit. Met deze sneakers kom je altijd weg en ben je tegelijk casual als chic. Volgens Guillaume is mode een weerspiegeling van hoe je je van binnen voelt.

Invloedrijk in de mode-industrie

Nu 6 jaar verder is Filling Pieces een internationaal goedlopend schoenenmerk met 240 verkooppunten wereldwijd waaronder de bekende conceptstore Colette in Parijs en eigen winkel in Londen. Guillaume werd eind vorig jaar nog uitgeroepen tot één van de “100 most influential people in the fashion industry” door de internationale blog Hypebeast en daarmee staat hij tussen mede-influentials als Kanye West, Alexander Wang en Pharrell Williams. Niet de minste dus en ik voorspel dat wij nog veel meer gaan horen van dit jonge Nederlandse talent.

Filing Pieces samenwerkingen

Samenwerking met Mr. Porter

Een limited edition van van de Low Top Fuse wordt aanstaande 2 juni gelanceerd. Dit is een samenwerking tussen de webshop Mr. Porter en Filling Pieces. Deze schoen zal een simpeler en klassieker design hebben, bedekt met gekleurd Italiaans suede en verkrijgbaar in de kleuren ‘Cement Grey’, ‘Scarlet Red’, ‘Mysterious Blue’ en ‘Midnight Black’ zie foto hierboven.

De reguliere collectie van Filling Pieces is te koop in de webshop van Filling Pieces en via geselecteerde verkooppunten. Prijzen van de schoenen beginnen rond de 160 Euro.

Tags : Filling Pieces

Leave a Response