close

REVIEW: Nike Lunarglide 6

Afgelopen januari kocht ik de Nike Lunarglide 6 hardloopschoenen. Puur op de informatie die ik had verzameld op het internet heb ik de gok genomen en deze schoenen online gekocht. Heb er geen moment spijt van gehad. Het zijn met recht HARD loop schoenen, mijn pace is enorm omhoog gegaan sinds ik op de Lunarglide 6 loop, tenminste voor mij dan want je moet weten dat ik geen enorm snelle renner ben.

Het uiterlijk

Het oog wilt ook wat dus toen ik deze kleuren combinatie zag was ik gelijk verliefd. Ik wist natuurlijk ook wel dat deze schoenen nooit wit zouden blijven maar dat nam ik maar voor lief. De Lunarglide 6 is ook in veel andere kleurcombinaties te krijgen die iets meer mudproof zijn. Verder zijn het stoere schoenen met een wat hogere wreef waardoor ze ook met een wat grote maat niet gelijk heel lomp ogen.

Nike Lunarglide 6

De demping

Op het moment dat ik de schoenen aantrek en begin te lopen heb ik het idee alsof ik naar voren wordt geduwd. Dit klinkt een beetje zweverig maar om technisch te spreken door de wigvorm in de tussenzool kan de schoen geleidelijk extra support geven tegen overproneren. De Lunarglide 6 heeft een buitenzool die in meerdere delen is gesplitst, zodat je onder de hak en de voetboog, het middelste gedeelte van de voet, stabiliteit houdt door Dynamic Support, maar onder de voorvoet een nieuwe zachter dempende zool is gekomen. Verder heeft het bovenwerk heeft een nieuw verstevigd raster in het mesh voor de benodigde lock-down van je voet in de schoen. Dit was technisch gesproken in andere woorden een betere demping dan zijn voorgangers en meer support.

Conclusie

Een hele fijne schoen die net dat extra support geeft bij overproneren en je uitdaagt om sneller en gecontroleerder te gaan rennen. Nadeel vind ik het bovenwerk wat stug aanvoelt. Nog liever heb ik een schoen die nauw aansluit om je voet van zachter materiaal maar tot nu toe is dit mijn top 1 onder mijn eigen hardloopschoenen.

De Nike Lunarglide 6 koste Euro 129,95 en onder andere te verkrijgen bij Zalando of de online Nike store


Bodyenfitshop.nl

Tags : Lunarglide 6Nike

1 Comment

Leave a Response