close

REVIEW: Adidas Ultra Boost

De meiden van GirlsLove2Run bereiden zich voor op de Two Oceans Ultra Marathon in Kaapstad Zuid Afrika. Samen met Jordy en Edgar van Run2day gaan ze de uitdaging aan om die 56 kilometer de baas te worden en dat op de nieuwste Adidas Ultra Boost. Om nog meer mensen kennis te laten maken met de nieuwste hardloopschoen van Adidas organiseerden zij een speciale training met een Zuid Afrikaans tintje. Ik was daarbij, en als schoenengek maar ook als liefhebber van hardlopen deel ik graag mijn ervaring met jullie. 

De allerbeste hardloopervaring

Adidas belooft met deze schoenen je allerbeste hardloopervaring ooit maar is dat ook echt zo? De Adidas Ultra Boost belooft het ultieme van de boost technologie dat in 2013 is geïntroduceerd. Boost is een foamschokdemper die duizenden  energiecapsules bevat die eindeloze energie opslaan en loslaten zodra je voet de grond raakt. Met andere woorden het zijn net meeverende kussentjes. Voorheen bestond maar een deel van de schoen met het boost materiaal maar met de Adidas Ultra Boost heeft Adidas een schoen op de markt gebracht die 100% uit een Boost zool bestaat.

Adidas Ultra Boost voelde aan als een soort sloffen

Voor iedereen stonden er een paar Adidas Ultra boost schoentjes klaar om aan de training deel te nemen. Ik moest mij nog omkleden dus na dit snel gedaan te hebben en mijn spullen had weggelegd besefte ik mij opeens weer dat ik niet mijn eigen hardloopschoenen aanhad. Ze zaten dus als gegoten, ze liepen heerlijk en met de primeknit bovenkant die je voeten omsluit voelde ze aan als een soort van sloffen.

De training kon beginnen een leuke interval training met verschillende opdrachten en oefeningen. De schoenen liepen heerlijk had zelfs even het gevoel dat ik harder ging maar dat kan ook door Utrechtse heuvels komen dan loop je zo lekker snel naar beneden ook. Het waren mijn eerste Adidas hardloopschoenen dus ik kan het alleen maar vergelijken met Nike. De schoenen zijn vergelijkbaar met mijn Nike Free, maar eerlijk is eerlijk nog veel comfortabeler, rees mij wel gelijk de vraag zullen deze schoenen mij ook naar de finish van halve marathon brengen?

Eindconclusie is persoonlijk

Het antwoord is nee dit gaat niet gebeuren, helaas. De Adidas Ultra Boost is een hardloopschoen voor de neutrale loper. Je moet dus geen last hebben van over- of onderpronatie of gewoon lastige voeten hebben. Ben jij een neutrale loper en heb je nergens last van dan is het echt een aanrader.

De training werd nog afgesloten met een Afrikaanse barbecue dus ik ging met een voldaan gevoel naar huis. Ik wens Francien, Fieke en de jongens van Run2day veel succes tijdens de Ultra marathon ik ga nog even verder trainen voor die eerste halve!

De schoenen zijn o.a. te krijgen bij Run2day of Adidas en kosten 180 Euro.

Foto’s van onder andere GirlsLove2Run
Tags : Adidas

Leave a Response