close

Designer Iris van Herpen naar Amerika

Het duurt nog even maar volgend jaar november opent Iris van Herpen, een van Nederlands succesvolste modeontwerpsters, haar eerste modetentoonstelling in Amerika. Een samenwerking tussen het Groninger Museum en the High Museum of Art in Atlanta maakt dit mogelijk.

De naam Iris van Herpen is misschien niet zo bekend haar ontwerpen des te meer. Veel bekende sterren zoals Lady Gaga, Beyoncé en Kim Kardashian zijn fan van de excentrieke ontwerpen van Iris van Herpen. Vooral de schoenontwerpen zijn opvallend en herkenbaar aan de bolvormige hak en vooral heel veel schoen.

Haute Couture

Iris van Herpen studeerde aan de hogeschool voor de kunsten in Arnhem en liep onder andere stage bij Alexander McQueen in Londen. Met haar diploma op zak ontwierp zij onder meer schoenen cialis 20mg voor het schoenenmerk United Nude. Vanaf 2007 heeft zij haar eigen modelabel en is zij te zien op de Amsterdam International Fashion Week en de London Fashion week.

Haar ontwerpen zijn excentriek en innovatief en volgens Iris van Herpen is de mode niet aan regels gebonden dus kan alles, zo maakt zij onder andere gebruik van 3D geprinte mode. Tijdens de Parijse modeweek in 2013 droegen de modellen in haar catwalkshow 3D-geprinte schoenen.

De stukken die geëxposeerd worden tijdens de mode expo in Amerika zijn afkomstig uit 15 verschillende collecties waarbij 45 handgemaakte couturestuks centraal staan.

De tentoonstelling zal 7 november 2016 geopend worden met de titel Iris van Herpen: Transforming Fashion.

 

Tags : Iris van HerpenUnited Nude

Leave a Response